joi, 2 noiembrie 2023

PREZENTARE CLASA DIGITALA - Prof.Inv.Primar Stoica Marieta

 

PLATFORE DIGITALE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL

Prof.înv.primar:Stoica Marieta

Platforme digitale –învățământ primar și gimnazial

Educația digitală  reprezintă o modalitate inovatoare prin care tehnologiile moderne și instrumentele digitale sunt integrate pentru a sprijini procesul de predare și învățare astfel încât elevii  să poată asimila mai ușor și rapid informațiile. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze,  trebuie să optimizăm  procesul de predare invățare prin personalizarea instruirii în funcție de nevoile individuale ale elevilor și cerințele școlii.Acestea platforme digitale pot fi colaborative: elevii pot încărca teme pe avizierul creeat de profesor, pot aprecia temele colegilor sau pot realiza aviziere virtule multimedia, în echipă, pentru a demonstra o idee, pentru a susține o prezentare, pentru  indica și comenta resurse relevante pe o temă  dată. Am realizat jocuri educative cu ajutorul aplicatiilor, dar și materiale ce pot fi utilizate în procesul de predare –învatare- evaluare, intr-un mod interactiv.

S-a prezentat diseminarea proiectului Erasmus.

 Diseminarea este mai mult decât distribuirea unor informaţii sau facilitarea accesului la informaţii, ci presupune creativitate și inovare, având mai multe ipostaze.

§      Diseminarea pentru informare aducere la cunoştinţă: distribuirea informaţiilor prin raportare, publicaţii, prezentări la conferinţe, email-uri şi site-uri web

§      Diseminarea pentru înţelegere: distribuirea informaţiilor în vederea atingerii unui scop (ateliere de lucru, jocuri). Necesită interacţiune cu cei care sunt implicaţi în proiect.

Diseminarea pentru acţiune: are un scop bine definit/direcţionat, este sistematică, pro-activă, presupune implicare, este bazată pe dovezi, presupune adaptare şi implementare, care au ca rezultat schimbări în practică

PREZENATAREA  AICI

miercuri, 1 noiembrie 2023

Conferință ERASMUS+ SCOALA GIMNAZIALA JARISTEA

 Conferință SCOALA GIMNAZIALA JARISTEA 1 noiembrie 2023 in cadrul proiectului ERASMUS +, KA122-SCH - Short-term projects for mobility of learners and staff in school education „ITinerarii e integrare pentru școli rurale”, nr. de identificare proiect 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803



MULȚUMIM  CĂ NE SUNTEȚI APROAPE!!!

sâmbătă, 2 septembrie 2023

Ghid - ,,INNOVATION IN EDUCATION IN THE DIGITAL AGE’’ ,,INVOAȚIE ÎN EDUCAȚIE ÎN ERA DIGITALĂ’’

Ghid - ,,INNOVATION IN EDUCATION IN THE DIGITAL AGE’’

          ,,INVOAȚIE ÎN EDUCAȚIE ÎN ERA DIGITALĂ’’


Echipa de redactare a ghidului, au fost menționați in ghid, beneficiarii cursurilor de formare organizate în proiectul Erasmus+ PROIECTUL ERASMUS+, KA122-SCH-SHORT-TERM PROJECTS FOR MOBILITY OF LEARNERS AND STAFF IN SCHOOL EDUCATION “ITINERARII DE INTEGRARE PENTRU ȘCOLI RURALE”, NR. DE IDENTIFICARE PROIECT 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803

Ghidul poate fi consultat 

Aici 

vineri, 1 septembrie 2023

Ghid metodologic „ITinerarii de integrare pentru școli rurale",

Ghid metodologic „ITinerarii de integrare pentru școli rurale",

realizat în cadrul proiectului Erasmus+, KA1, Erasmus+/ 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073803

Echipa de redactare a ghidului,  beneficiarii cursurilor de formare organizate în proiectul Erasmus+/ 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073803,etapa a II-a Cipru- Larnaca, derulat în parteneriat cu Edu2 Grow Association.

Ghidul poate fi consultat 

AICI

GHID Teaching basic skills for disadvantaged students- a non formal approach

Ghid metodologic „Teaching basic skills for disadvantaged students- a non formal approach",

realizat în cadrul proiectului Erasmus+, KA1, Erasmus+/ 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073803

Echipa de redactare a ghidului,  beneficiarii cursurilor de formare organizate în proiectul Erasmus+/ 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073803,etapa a II-a Cipru- Larnaca, derulat în parteneriat cu Edu2 Grow Association.

Ghidul poate fi consultat 

Aici

vineri, 16 iunie 2023

Anunt

 Pe parcursul anului școlar 2022/2023,la școala Jaristea s-a desfășurat activități in cadrul unui club cu numele “Performant la un clik distanță “unde sau utilizat platforme digitale învățate in cadrul Erasmus Portugalia din perioada 19-27 Aprilie  KA122-SCH-SHORT-TERM PROJECTS FOR MOBILITY OF LEARNERS AND STAFF IN SCHOOL EDUCATION “ITINERARII DE INTEGRARE PENTRU ȘCOLI RURALE”, NR. DE IDENTIFICARE PROIECT 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803!



miercuri, 7 iunie 2023

CDS - Programa școlară pentru opționalul ”Performant la un click distanță”


    Programa școlară pentru opționalul ”Performant la un click distanță” reprezintă o

ofertă de curriculum la decizia școlii pentru clasa a VII-a/a VIII-a, având un buget de timp de

o oră/săptămână, pe durata unui an școlar.

    Programa are în vedere un demers de tip interdisciplinar care se sprijină pe elemente

specifice ariilor curriculare Limbă și comunicare, Om și societate, Arte și Tehnologii.

    Programa se raportează la competențele cheie digitale și de sensibilizare și exprimare

culturală din profilul absolventului de clasa a VIII-a.

    Competențele generale și specifice se află în relații de complementaritate cu cele

vizate la discipline precum Limba și literatura română, Limba și literatura străină, Educație

socială, Educație plastică, Educație muzicală, Informatică și TIC.

    Principalul obiectiv al opționalului este acela de a oferi elevilor ocazii de învățare

care valorifică noile tehnologii, platforme digitale și diferite alte tipuri de limbaj în procesul

de înțelegere a valorilor culturii românești și universale și de formulare a unui mesaj artistic

propriu.


 Prof. Înv. primar Stoica Marieta

Prof. Desen Cirjan Mihaela

Prof. Ed. Fizică Mocanu Georgian

-Școala Gimnazială Jariștea -

REALIZAT IN  CADRUL PROIECTULUI ERASMUS+ 



PLANIFICARE AICI


luni, 5 iunie 2023

RED - ”Tur virtual a Muzeului Louvre”

 

Acest proiect media oferă oportunitatea elevilor de-a dezvolta abilități de studiu și o analiză mai profundă a orelor de Educație Artistică. Vizionând aceste tururi virtuale au posibilitatea de a se transpune în timp real și de a înțelege și mai bine ceea ce văd.


PROIECTUL POATE FI VIZUALIZAT AICI

luni, 15 mai 2023

PROIECT DIDACTIC - ARTA DECORATIVA

 

Cum să realizăm o copertă pentru un portofoliu

Prof. Cîrjan Mihaela profesor de desen, 

beneficiar al proiectului Erasmus +, KA122- 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803


I. Date generale:

Data: 15.05.2023

Aria curriculară: Arte

Obiectul: Educaţie Plastică

Clasa: a VIII-a

Unitatea de învăţare: Arhitecturi

Tema plastică: Design-ul grafic

Subiectul: Realizarea unei coperți de carte

Tipul lecţiei: Formare de priceperi şi deprinderi;

Scopul – Întrebuințarea platformelor digitale în realizarea compozițiilor plastice.


PROIECTUL POATE FI VIZUALIZAT AICI

joi, 11 mai 2023

CDS „CĂLĂTORIE ÎN LUMEA EMOȚIILOR”

Programa școlară CĂLĂTORIE ÎN LUMEA EMOȚIILOR reprezintă un răspuns la așteptările elevilor, profesorilor și părinților ca școala să vizeze dezvoltarea holistică a individului, crescând relevanța învățării pentru viață. 

RELIZAT DE PROF. INV. PRICOPE LUMINITA IN CADRUL  PROIECTULUI ERASMUS+




PROGRAMA POATE FI VIZUALIZATA AICI

miercuri, 10 mai 2023

Mobilitate ERASMUS - Portugalia aprilie 2023

Trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Jariștea au participat la un curs de perfecționare în Portugalia în cadrul programului Erasmus +. Intitulat „Make technology your friend”, cursul a avut loc în perioada 19-27 aprilie 2023 în Caldas da Rainha, și au participat profesoara Marieta Stoica, profesorul Georgian Cristinel Mocanu și profesoara Mihaela Cîrjan. „În perioada 19-27.04.2023, trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Jariștea au participat în cadrul proiectul Erasmus+, KA122-SCH-Short-term projects for mobility of learners and staff in school education, „Itinerarii de integrare pentru școli rurale” la cursul „Make technology your friend” care s-a desfășurat în Portugalia, Caldas da Rainha. Obiectivele cursului au fost: dezvoltarea competențelor digitale, aplicarea tehnologiei în contextul educației variate, schimb de bune practici și transfer de cunoștințe, folosirea web.2.0, promovarea cooperării EU prin parteneriate‟, se arată într-un comunicat de presă trimis de prof. Mihaela Cîrjan de la Școala Gimnazială Jariștea.


Profesorii participanți la acest curs au învățat cum să „eficientizeze utilizarea în scop didactic a diferitelor programe, cum ar fi: Google Drive, Mind Maps, Word clouds, Google Earth pentru călătorii virtuale, websites, digital stories etc.‟. La rândul lor, cadrele didactice vor „disemina informațiile primite, aplicând la orele de curs metode precum «Biblioteca vie», jocuri de cunoaștere și interrelaționare, în vederea activării implicării elevilor în demersul educațional‟, a mai precizat prof. Mihaela Cîrjan.


Coordonatoarea acestui proiect este prof. Georgiana Alexandra Șerbu.

Sursa

Monitorul de Vrancea

luni, 8 mai 2023

RED-Activitatea de învățare cu integrarea TIC - clasaa pregătitoare

 RED-Activitatea de învățare cu integrarea TIC -adresată clasei pregătitoare

          Proiectul :”Make Technology Your Friend”, lansat sub egida Erasmus+ (KA1), și-a propus tocmai o asemenea problematică, prin care am vizat formarea cadrelor didactice  în vederea dobândirii de noi competențe digitale favorabile dezvoltării activității educaționale și manageriale. Atât creșterea profesională prin aplicarea de abordări moderne și generarea de soluții inovatoare în rezolvarea problemelor educaționale  ale de prevenire și reducere a abandonului școlar, fenomen real prezent în școlile din medii defavorizate.

Dorința de cunoaștere, de schimbare a unor modalități de predare- învățare, precum și redimensionarea unor strategii manageriale, au definit perioada proiectului și comportamentul participanților. O parte din rezultatele proiectului se regăsesc în –”Activitatea de învățare cu integrarea TIC” ,adresată clasei pregătitoare . 

RELIZAT DE Prof.Înv.Primar:Stoica Marieta IN CADRUL  PROIECTULUI ERASMUS+



POATE FI VIZUALIZAT AICI

vineri, 21 aprilie 2023

Săptămâna verde

 În luna aprilie, în " Săptămâna verde" ,elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Jariștea au desfășurat o vizita de informare didactică la o firma de mase plastice. Aici elevii au observat întregul proces de prelucrare a maselor plastice. Li s- a dezvoltat astfel simțul ecologic și atitudinea fata de mediul înconjurător.





miercuri, 5 aprilie 2023

DOSARE CONCURS ÎNGRIJITOR

 PENTRU A VIZUALIZA NUMARUL DE DOSARE APASA:

AICI

PROIECT DIDACTIC „Suntem diferiți, suntem speciali”

 DATA: 03.04.2023                                                                                              

CLASA: a IV-a

DISCIPLINA: Educație civică

UNITATEA TEMATICĂ: „Raporturile noastre cu ceilalți oameni. Norme și comportamente moral – civice”

TEMA: „Suntem diferiți, suntem speciali”

ÎNVĂȚĂTOR:  Pricope Luminița- Geanina


PROIECTUL ESTE ADRESAT CADRELOR DIDACTICE DIN INVATAMANTUL PRIMAR SI A ARE CA SCOP INTEGRAREA COPIILOR CU CES IN ACTIVITATILE DIDACTICE UTLIZAND METODELE INTERACTICE STUDIATE IN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS



PROIECTUL POATE FI VIZUALIZAT AICI

luni, 3 aprilie 2023

LANSARE Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar - Școala Gimnazială Jariștea

 

Școala Gimnazială Jariștea- PNRAS!

Acesta este titlul unui proiect lansat luni, 3 aprilie, în comuna Jariștea. Conceput pentru a-i ajuta pe elevi să-și păstreze și să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de necesitatea educației și față de viitorul lor, proiectul se va derula până în 2025 și va avea ca grup țintă un număr de 72 de elevi din clasele gimnaziale. Proiectul se va derula cu ajutorul Ministerului Educației și al Inspectoratului Școlar Județean, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Am participat astăzi, la lansarea unui proiect interesant pentru școala gimnazială de la noi din localitate și, de altfel, pentru întreaga noastră comunitate. Datorită acestui proiect, care se va derula până în 2025 și care va avea ca grup țintă 72 de elevi din Jariștea, vrem să reducem rata abandonului școlar, să îi pregătim mai bine pe elevi pentru evaluările școlare și să încurajăm, astfel, ca cei mici să găsească orele de curs cât mai interesante și educative. Proiectul își propune să identifice problemele cu care se confruntă o parte din elevii din comunitate și să identifice soluțiile optime care să reducă rata abandonului școlar și să îl crească pe cel de promovabilitate, dar mai ales pe cel al notelor de peste 6 pe care elevii noștri le obțin la Evaluarea Națională. Totodată, proiectul se adresează și cadrelor didactice, care vor fi instruite pentru utilizarea TIC. Proiectul are și o componentă importantă dedicată eliminării fenomenului de bullying din școală și de diversificare a activităților extracuriculare. Prin proiectul european, Școala Gimnazială Jariștea va beneficia de imprimante de calitate pentru tipărirea testelor și diplomelor pentru elevi, dotarea unei săli multimedia care va fi utilizată pentru activitățile remediale, activități outdoor, de ședințe cu un psiholog pentru elevi și de educație parentală. Pentru copii, va presupune asigurarea de mâncare la anumite activități, articole de igienă și de ore remediale la Limba Română și Matematică. Activitățile extracuriculare vor mai include cursuri de dans, activități sportive și de lectură”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale Jariștea.

vineri, 24 martie 2023

Parada costumelor ECO

 In luna martie s- a desfășurat la nivelul Școlii Gimnaziale Jariștea un proiect educațional - Parada costumelor ECO. Elevilor li s- a insuflat spiritul ecologic, prin prezentarea diferitelor materiale educaționale.  Finalitatea a constat in realizarea unor costumații din materiale reciclabile. Elevii și au prezentat creațiile intr-o paradă a modei pe holul Școlii.




vineri, 17 martie 2023

Rezultate selectie mobilitate ERASMUS- 17 03 2023 Portugalia 19-27 APRILIE 2023


ANUNȚ


Rezultate selectie mobilitate ERASMUS- 17 03 2023

Portugalia 19-27 APRILIE 2023

În vederea participării la activitățile de mobilitate în cadrul Proiectului ERASMUS +, KA122-SCH - Short-term projects for mobility of learners and staff in school education „ITinerarii e integrare pentru școli rurale”, nr. de identificare proiect 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803, perioadă de implementare 2022-2023, a fost organizată selecția participantilor pentru cea de-a Treia mobilitate care va avea loc în  Portugalia, în perioada 19-27 APRILIE 2023, rezultatele fiind afișate la avizierul școlii .

Rezultate selectie:

 

Nr. dosar

1.      365_10_ 03_ 2023- participant mobilitate

2.      372_10_ 03_ 2023- participant mobilitate

3.      356_9_ 03_ 2023- participant mobilitate

4.      373_10_03_2023- rezervă


joi, 9 martie 2023

Mobilitate ERASMUS Cipru - februarie 2023

 




 


În cadrul Proiectului ERASMUS+ cu titlul „ITinerarii de integrare pentru școli rurale”, proiect care face parte din activitățile de mobilitate KA122-SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education, și este cofinanţat de Comisia Europeană prin AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU PROGRAME COMUNITARE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘI FORMĂRII PROFESIONALE, 3 cadre didactice de la Școala Gimnazială Jariștea au participat în perioada 17-26 Februarie 2023, la cursul de formare profesională „Non formal for inclusions”, organizat de Edu 2 Grow, în Cipru.

Alături de aceștia au participat și colegi din Polonia și Cipru. Educația nonformală vine să o completeze pe cea tradițională prin metode interactive, stimulative, creative de formare. Educația nonformală a ajuns să dea o binevenită mână de ajutor sistemului tradițional de educație pentru a ține pasul cu realitățile și nevoile vremurilor. Acest tip de educație pune elevul în centrul procesului pentru a identifica și a dezvolta talentele și abilitățile sale personale și a le completa cu unele noi într-un proces continuu de învățare.

Se deosebește de educația clasică prin natura facultativă, conținutul organizat pe arii de interes, metodele interactive, motivante și diverse de cunoaștere și asimilare a informațiilor. Dintre activitățile prezentate în cadrul cursului menționăm: activități outdoor – activitățile în aer liber sunt esențiale pentru o dezvoltare armonioasă, oferă distracție cum un scop – acela de a ști, de a explora și de a descoperi lumea și pe tine; ecological activities – au căpătat amploare în ultimii ani și sunt o bună ocazie pentru elevi să observe impactul omului asupra mediului și să se implice activ pentru a aduce o schimbare în comunitatea lor; creative workshops – înclinația către creație, fie că vorbim de haine, tablouri, sculpturi, aplicații sau chiar roboți, poate fi explorată cu succes prin participarea la ateliere sau cursuri; sports competitions – includ educația fizică în programul de formare, orele de la școală nu sunt, de multe ori suficiente. Practicarea de sporturi vine cu beneficii deja cunoscute, amintim doar câteva precum – îmbunătățește concentrarea și atenția, crește încrederea în sine, combate depresia și anxietatea.

Această experiență Erasmus ne oferă nouă, cadrelor didactice, posibilitatea de a-i ajuta pe elevii școlii noastre să descopere lucruri noi despre sine și despre lumea din jur, să trăiască experiențe inedite, să-și dezvolte noi abilități și să-și contureze un set de valori care să-i ajute să evolueze pe plan personal și profesional. În cadrul programului de formare au mai fost vizite la Latsia High School Nicosia, din Nicosia, o instituție independentă, cu șanse egale pentru elevi veniți din țări diferite, care combină cele mai bune elemente din învățământul occidental cu standarde de calitate și cu o îngrijire autentică pentru elevii săi.

O altă vizită a fost la Mozaicurile din Orașul antic Paphos din Cipru, fostă capitală a insulei în timpul perioadei greco-romane (secolul al 3-lea î.Hr. la secolul 3 d.Hr.). Prin participarea la acest curs creștem capacitatea de a opera la nivel local/național/european, prin însușirea unor metode și abordări inovatoare de interacțiune cu anumite grupuri țintă, grupuri dezavantajate, îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice, aducem mai multă deschidere/sinergii cu organizații active la nivel european.

Autor: prof. Pătrunjel Elena

Coordonator Erasmus: prof. Șerbu Georgiana Alexandra

Sursa:

luni, 6 martie 2023

ANUNȚ Selectie mobilitate ERASMUS Portugalia 19-27 Aprilie 2023

 



ANUNȚ


 Selectie mobilitate ERASMUS Portugalia 19-27 APRILIE 2023

În vederea participării la activitățile de mobilitate în cadrul Proiectului ERASMUS +, KA122-SCH - Short-term projects for mobility of learners and staff in school education „ITinerarii e integrare pentru școli rurale”, nr. de identificare proiect 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803, perioadă de implementare 2022-2023, pentru cursul ”Make tehnology your friend” va fi organizată selecția participantilor pentru cea de-a TREIA mobilitate care va avea loc în  Portugalia, în perioada 19-27 Aprilie 2023:

CALENDARUL SELECȚIEI

6 martie 2023 – Lansarea  apelului pe grupurile de wathsapp ale profesorilor

7 - 10 martie 2023 (până la ora 12.00) - Depunerea/ înregistrarea dosarului de candidatură la secretariatul școlii

Depunerea dosarului de candidatură este urmată de 3 etape:

 1. Analiza/Evaluarea dosarului de candidatură

 2. Analiza/Evaluarea scrisorii de intenție

 3. Completarea Chestionarului de selectie  si derularea interviului

Procesul de selecţie se va derula conform graficului:

Ø  13 martie 2023- evaluarea documentelor din dosar;

Ø  14 martie 2023– intervievarea  candidaților

Ø  15 martie 2023 –afisare lista cu punctajul obținut

Ø  15-16 martie 2023- depunere contestații

Ø  17 martie 2023- evaluare / rezolvare contestații

Ø  17 martie 2023 -anunțarea grupului țintă selectat pentru mobilități.

COMPONENTA DOSARULUI DE CANDIDATURA (a se respecta ordinea):

Ø  1. Cerere adresata directorului institutiei pentru înscrierea la concursul de selecție

Ø   2. Copie CI

Ø   3. Scrisoare de intenție care să cuprindă motivația persoanei participante în ceea ce priveste implicarea în activitățile proiectului  și  să justifice nevoia de formare prin activități de  formare

Ø  4. CV Europass – semnat și  datat pe fiecare pagina

Ø  5. Fișa de evaluare cu punctajul autoevaluării (anexa 1), având anexate copii xerox de pe documentele justificative solicitate în ordinea precizată. Dosarele care nu respectă organizarea solicitată nu vor fi supuse analizei de către comisia de selecție. (Pentru organizarea documentelor nu se vor folosi folii de plastic.)

Ø  7. Declaratia privind acceptarea rnodalitații de selecție (anexa 2)

Ø   8. Declarație de consimțământ privind utilizarea datelor personale (anexa 3)

joi, 19 ianuarie 2023

Rezultate selectie mobilitate ERASMUS - Februarie 2023

 


ANUNȚ

Rezultate selectie mobilitate ERASMUS- 16 01 2023

Cipru 18-26 FEBRUARIE 2023

În vederea participării la activitățile de mobilitate în cadrul Proiectului ERASMUS +, KA122-SCH - Short-term projects for mobility of learners and staff in school education „ITinerarii e integrare pentru școli rurale”, nr. de identificare proiect 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803, perioadă de implementare 2022-2023, a fost organizată selecția participantilor pentru cea de-a doua mobilitate care va avea loc în  Cipru, în perioada 18-26 februarie 2023, rezultatele fiind afișate la avizierul școlii .

Rezultate selectie:

Nr. dosar

1.      26_11.01.2023- participant mobilitate

2.      24_10.01.2023- participant mobilitate

3.      45_13.01.2023- participant mobilitate

4.      46_13.01.2023- rezerva

luni, 9 ianuarie 2023

ANUNȚ Selectie mobilitate ERASMUS Cipru 18-26 FEBRUARIE 2023

 


ANUNȚ

 Selectie mobilitate ERASMUS Cipru 18-26 FEBRUARIE 2023

În vederea participării la activitățile de mobilitate în cadrul Proiectului ERASMUS +, KA122-SCH - Short-term projects for mobility of learners and staff in school education „ITinerarii e integrare pentru școli rurale”, nr. de identificare proiect 2022-1-RO01KA122-SCH-000073803, perioadă de implementare 2022-2023, va fi organizată selecția participantilor pentru cea de-a doua mobilitate care va avea loc în  Cipru, în perioada 18-26 februarie 2023:

CALENDARUL SELECȚIEI

9 ianuarie 2023 – Lansarea  apelului pe grupurile de wathsapp ale profesorilor

10 - 13 ianuarie 2023 (până la ora 12.00) - Depunerea/ înregistrarea dosarului de candidatură la secretariatul școlii

Depunerea dosarului de candidatură este urmată de 3 etape:

 1. Analiza/Evaluarea dosarului de candidatură

 2. Analiza/Evaluarea scrisorii de intenție

 3. Completarea Chestionarului de selectie  si derularea interviului

Procesul de selecţie se va derula conform graficului:

Ø  16 ianuarie 2023- evaluarea documentelor din dosar;

Ø  16 ianuarie 2023– intervievarea  candidaților

Ø  17 ianuarie 2023 –afisare lista cu punctajul obținut

Ø  17-18 ianuarie 2023- depunere contestații

Ø  19 ianuarie 2023- evaluare / rezolvare contestații

Ø  19 ianuarie 2023 -anunțarea grupului țintă selectat pentru mobilități.

COMPONENTA DOSARULUI DE CANDIDATURA (a se respecta ordinea):

Ø  1. Cerere adresata directorului institutiei pentru înscrierea la concursul de selecție

Ø   2. Copie CI

Ø   3. Scrisoare de intenție care să cuprindă motivația persoanei participante în ceea ce priveste implicarea în activitățile proiectului  și  să justifice nevoia de formare prin activități de  formare

Ø  4. CV Europass – semnat și  datat pe fiecare pagina

Ø  5. Fișa de evaluare cu punctajul autoevaluării (anexa 1), având anexate copii xerox de pe documentele justificative solicitate în ordinea precizată. Dosarele care nu respectă organizarea solicitată nu vor fi supuse analizei de către comisia de selecție. (Pentru organizarea documentelor nu se vor folosi folii de plastic.)

Ø  7. Declaratia privind acceptarea rnodalitații de selecție (anexa 2)

Ø   8. Declarație de consimțământ privind utilizarea datelor personale (anexa 3)


PROGRAM REMEDIAL LITERAȚIE ȘI RAȚIONAMENT MATEMATIC

Proiectului ERASMUS+ cu titlul „ITinerarii de integrare pentru școli rurale”, proiect care face parte din activitățile de mobilitate KA122-SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education, proiect cofinanţat de Comisia Europeană prin AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU PROGRAME COMUNITARE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘI FORMĂRII PROFESIONALE. 

S-au creat programe de remediere, literație și raționament matematic, cu scopul de a reduce numărul celor care întâmpină dificultăți la învățătură.